Ståljätten från Hagfors

Uddeholm

Uddeholm är världsledande tillverkare av verktygsstål för industriella verktyg. Deras resa startade i Hagfors för över 350 år sedan och nu finns över hela världen. Inom företaget finns en oerhörd kunskap, styrka och framåtanda, tillsammans med ett gediget hjärta. Det känns mycket spännande att få vara en del av deras resa.

Vi på Markant har fått förtroendet att hjälpa Uddeholm med deras marknadsföring och att ge deras identitet en uppfräschning med bland annat nya profilfärger och ett nytt bildmanér. I det löpande arbetet hjälper vi dem med att ta fram allt från kampanjer och annonser till trycksaker.

Produktkatalog för det nya stålet Skolvar®

I samband med Uddeholms produktlansering av det nya stålet Skolvar, fick vi uppdraget att ta fram en lanseringskampanj. Som en del av kampanjen skulle vi formge en teknisk broschyr och en säljbroschyr för det nya stålet. I broschyren visar vi upp mångsidigheten med det nya stålet och lyfter fram dess unika egenskaper.

Tanken bakom formgivningen är även att visa upp en aktuell bild av Uddeholm – som det hållbara stålföretag som de är.

Personaltidningen Udden

Ett av våra uppdrag för Uddeholm är att formge deras personaltidning Udden. Då Uddeholm är ett stort företag med runt 3 500 anställda (varav drygt 800 i Sverige), är det många medarbetare som ska få ett varsitt exemplar. Att ge tidningen en fräsch layout var viktigt och vårt mål var att uppdatera den till en ny nivå och hitta en magasinkänsla.